Mijn ervaringen als moeder met Compaz Jeugd

30 oktober 2020 | Ouders, Verhalen

Wij zijn in contact gekomen met Compaz jeugd via de ambulant begeleider van mijn jongste zoon, zij werkte voor Cosis. Wij zochten een begeleid wonen locatie die goed aansloot bij wat hij nodig had. Zij kwam met het idee om een oriënterend gesprek aan te vragen en rond te kijken bij de Driemaster in Lewenborg.
Wij waren direct enthousiast, het was een goed gesprek. Er werden vragen aan mij als moeder gesteld en aan mijn zoon. We kregen een rondleiding door het gebouw en mijn zoon zei bij thuiskomst dat hij nog liever vandaag dan morgen daar heen zou verhuizen.
Het voelde voor ons goed en veilig.
Mijn zoon kon al vrij snel een kamer krijgen bij de Driemaster en woont daar nu twee maanden. Hij voelt zich inmiddels aardig thuis en heeft goed contact met zijn medebewoners en de begeleiding. Voor ons is dat natuurlijk heel belangrijk, het moet een fijne plek voor hem zijn. Als er van onze kant vragen of onduidelijkheden zijn kunnen we altijd bellen, mailen of eventueel langs komen.

Bij Compaz wordt goed gekeken naar de kwaliteiten van de jongeren. Samen met de persoonlijk begeleider worden doelen gesteld, waar lopen ze tegen aan, wat kan er anders en of beter. De jongeren worden positief bekrachtigd, dat vind ik als moeder fijn om te zien en horen. Er wordt ook gekeken naar wat een jongere aan kan, ze worden niet overvraagd.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat er in stijgende lijn vooruitgang wordt geboekt!

Simone Medema

‘Samen op zoek naar wat bij jou past’

‘Samen op zoek naar wat bij jou past’

We kijken altijd eerst naar de oorzaak van gedrag bij een jongere. Daarna pas naar de gevolgen. We kijken vooral naar wat er goed gaat in je leven. Daar borduren we op voort. Zo proberen we met jou te gaan sporten of naar hobby’s te zoeken. Of we zoeken samen een...