De Touwslager

De Touwslager is een locatie in Sappemeer waar er sprake is van groepswonen. Er is plek voor 15 jongeren, verdeeld over 2 groepen. De jongeren hebben hun eigen slaapkamer en elke groep heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamers en toiletten.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Overdag is er één dagdienst, ’s avonds is er op beide groepen een late dienst en ’s nachts een slaapdienst.
Op de Touwslager wonen jongeren van 15 tot 23 jaar. In veel gevallen is het perspectief nog niet duidelijk. De jongere zal dit samen met zijn of haar persoonlijk begeleider en ouders/systeem gaan onderzoeken in de tijd dat zij op de Touwslager wonen. Op moment dat jongeren uitstromen kan dit zijn dat zij doorstromen naar onze Trainingshuizen Noorderstraat of de Helperwestsingel waar zij verder kunnen groeien in hun zelfstandigheid óf tot de conclusie komen dat er 24-uurs begeleiding nodig is en gekeken wordt naar een passende WLZ locatie (mits hiervoor een WLZ indicatie is) óf dat ze zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding.

We bieden een huiselijk klimaat met een herkenbaar dagritme. Er is aandacht voor je thuis voelen, eigendom en zeggenschap. Zo gewoon waar mogelijk staat centraal. Het dagritme geeft structuur aan je bestaan. De voorspelbaarheid en duidelijkheid geeft een gevoel van veiligheid en grip. Binnen het dagritme is oog voor afwisseling tussen ontspanning/rust en activiteit/beweging, gezonde voeding, gezelligheid en plezier, leren van vaardigheden. Door het samenwonen met elkaar leren de jongeren rekening te houden met elkaar, iets voor iemand anders over te hebben.
Het dagritme is zichtbaar in de dagelijkse routine. Er is bij alle jongeren sprake van school, werk of dagbesteding, taken op de groep en taken voor jezelf en activiteiten in de vrijetijd. Er zijn vaste gezamenlijke eetmomenten, waarbij iedere dag duidelijk is wie wat doet.

De Touwslager is gelegen in Sappemeer. Op 5 minuten fietsen ben je op station Hoogezand. De trein gaat meerdere malen per uur en is met een 15 minuten in Groningen. Er zijn 3 supermarkten, meerdere winkels en horecagelegenheden op loopafstand. Het medisch centrum is gelegen op een straal van minder dan 1 kilometer. In het naast gelegen Hoogezand bevindt zich een groot winkelcentrum.

Touwslager 30, 9611 ME Sappemeer
Telefoon: 0598 698 020

15 jongeren
2 groepen
15 t/m 23 jaar

De Touwslager

Touwslager - Sappemeer

Driemaster - Groningen

Noorderstraat - Sappemeer

Helperwestsingel - Groningen