Noorderstraat

De Noorderstraat in Sappemeer is een Trainingshuis voor jongeren vanaf 17/18 tot 23 jaar.
Iedere jongere heeft een eigen studio of appartement met een eigen voordeur, keuken, badkamer en toilet. Er een ontmoetingsruimte waar jongeren op momenten, naar behoefte, langs kunnen komen om koffie te drinken of samen te eten/koken.

Dagelijks is er begeleiding aanwezig en ’s nachts is er een slaapdienst. Het kan voorkomen dat er afspraken buiten de locaties zijn waardoor er overdag momenten kunnen zijn dat er geen begeleiding fysiek aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat jongeren hier hun hulpvraag enigszins uit kunnen stellen.

Wanneer jongeren op de Noorderstraat komen wonen is hun perspectief dat zij hierna, zelfstandig gaan wonen met (zo nodig) ambulante begeleiding.
De begeleiding maakt individuele begeleidingsafspraken met de jongeren, deze afspraken vinden zoveel mogelijk plaats in het eigen appartement. Je werkt aan je eigen doelen en samen met je persoonlijk begeleider bekijk je wat er nodig is en welke stappen gezet moeten worden om je doelen te bereiken. Wat je hierin zelf kan doe je zelf, daar waar dit nog niet lukt doen we het samen.

Door samen te wonen in een appartementencomplex leren de jongeren rekening te houden met elkaar en een ‘goede buur’ te zijn. Met elkaar zijn de jongeren verantwoordelijk voor het netjes houden van de centrale gang/trappenhuis. Je appartement is je thuis, er is aandacht voor eigendom en zeggenschap. Zo gewoon waar mogelijk staat centraal.

De Noorderstraat is gelegen in Sappemeer. Op 5 minuten fietsen ben je op station Hoogezand. De trein gaat meerdere malen per uur en is met een 15 minuten in Groningen. Er zijn 3 supermarkten, meerdere winkels en horecagelegenheden op loopafstand. Het medisch centrum is gelegen op een straal van minder dan 1 kilometer. In het naastgelegen Hoogezand bevindt zich een groot winkelcentrum.

Noorderstraat 302, 9611 AT Sappemeer
Telefoon: 06 30219781

studio of appartement
voor jongeren 17 t/m 23 jaar

Driemaster

Touwslager - Sappemeer

Driemaster - Groningen

Noorderstraat - Sappemeer

Helperwestsingel - Groningen