Driemaster

De Driemaster is een locatie in Groningen in de wijk Lewenborg. Er wonen 22 jongeren, verdeeld over 3 groepen. De jongeren hebben hun eigen slaapkamer en elke groep heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamers en toiletten.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Overdag is er één dagdienst, ’s avonds zijn is er op elke groep een late dienst en ’s nachts een slaapdienst.
Op de Driemaster wonen jongeren van 15 tot 23 jaar. In veel gevallen is hun perspectief nog niet duidelijk. De jongere zal dit samen met zijn of haar persoonlijk begeleider en ouders/systeem gaan onderzoeken in de tijd dat zij op de Driemaster wonen. Op moment dat jongeren uitstromen kan dit zijn dat zij doorstromen naar onze Trainingshuizen Noorderstraat of de Helperwestsingel waar zij verder kunnen groeien in hun zelfstandigheid óf dat ze zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding. Soms komen we met elkaar tot de conclusie dat er nog 24-uurs begeleiding nodig is en wordt er gekeken naar een passende 24-uurs locatie binnen volwassen wonen (mits hiervoor een WLZ indicatie is)

We bieden een huiselijk klimaat met een herkenbaar dagritme. Er is aandacht voor je thuis voelen, eigendom en zeggenschap. Zo gewoon waar mogelijk staat centraal. Het dagritme geeft structuur aan je bestaan. De voorspelbaarheid en duidelijkheid geeft een gevoel van veiligheid en grip. Binnen het dagritme is oog voor afwisseling tussen ontspanning/rust en activiteit/beweging, gezonde voeding, gezelligheid en plezier, leren van vaardigheden. Door het samenwonen met elkaar leren de jongeren rekening te houden met elkaar, iets voor iemand anders over te hebben.
Het dagritme is zichtbaar in de dagelijkse routine. Er is bij alle jongeren sprake van school, werk of dagbesteding, taken op de groep en taken voor jezelf en activiteiten in de vrijetijd. Er zijn vaste gezamenlijke eetmomenten, waarbij iedere dag duidelijk is wie wat doet.

De Driemaster is gelegen in de wijk Lewenborg. Er is een goede busverbinding naar het centrum en centraal station van Groningen. Een bushalte bevindt zich op ongeveer 30 meter van de Driemaster.
Op loopafstand is er een winkelcentrum met verschillende winkels, supermarkten en een medisch centrum.

De Fok 1 A. 9733 ET Groningen
Telefoon: 06 209 24 571

22 jongeren
3 groepen
15 t/m 23 jaar

Driemaster

Touwslager - Sappemeer

Driemaster - Groningen

Noorderstraat - Sappemeer

Helperwestsingel - Groningen